İçeriğe geç

Mustafa Kemal Atatürk Öğretmenler Için Ne Demiştir

Atatürk öğretmenlere ne demiştir?

Bir okul öğretmeni Atatürk’e yerini gösterdiğinde; “Cumhurbaşkanı olsam bile sınıfta öğretmenimi takip ederim” diyerek öğretmene saygı gösterirdi. O, Türk gençliğini her bakımdan iyi eğitip geliştirmeyi ve gençlerle iyi bir diyalog kurmayı hedefleyen bir önderdi.

Atatürk eğitim için ne demiş?

Atatürk eğitime büyük önem vermiştir. 1 Mart 1922’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Eğitim, hükümetin en etkili ve önemli görevidir.” demiştir. Atatürk; Kurtuluş Savaşı’nın en kritik günlerinde ulusal eğitim sorunlarına odaklanmış ve 15 Temmuz 1921’de Birinci Maarif Kongresi’ni toplamıştır.

Atatürk’ün meşhur sözü nedir?

Atatürk’ün kısa sözleri “Büyük işler büyük milletler tarafından yapılır.” “İstiklal, istikbal, hürriyet, her şey adalettedir!” “Vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruattır.” “İnsan olmak için medeniyetin emrettiği ve gerektirdiği şeyleri yapmak yeterlidir.”

Öğretmenlik hiç bitmeyen öğrenciliktir kimin sözü?

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK şöyle diyor: “Öğretmenlik hayat boyu öğrenciliktir.” Bilgisi, deneyimi ve ileri görüşlülüğüyle birçok alanda çağının çok ötesinde olan ATATÜRK’ün bu sözü, biz öğretmenlerin asla unutmaması ve dikkate alması gereken bir öğüttür.

Atatürk öğretmenden ne istemiş?

Cumhuriyet sizden, fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller talep ediyor.” M. Kemal Atatürk Her öğrenciyi kendi evladı gibi özenle yetiştiren ve birçok meslekle ülkemize kazandıran öğretmenlerimiz! #HayırlıUğurlar❤️24 Kasım 2020

Atatürk’ün çocuklarla ilgili söylediği sözler nelerdir?

Atatürk’ün çocuklarla ilgili sözleri: “Çocuklar geleceğimizin güvencesi ve yaşama sevincimizdir.” 2. “Küçük hanımlar, küçük beyler! … 3. “Sadece ‘çocuk’ demeyin, her çocuk bir yuvanın umududur, geleceğin umududur.” “Bir milletin çocukları o milletin geleceğidir.” … 5. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Daha fazla makale…•27 Haziran 2024

Atatürk çocuklar için ne demiş?

Atatürk, 17 Ekim 1922’de Bursa’da kendisini karşılayan çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, nasıl bir gençlik istediğini şöyle açıklamıştı: “Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin başarısının gülleri, yıldızları ve ışıklarısınız. Memleketi gerçek ışığa boğacak olanlar sizlersiniz.

Atatürk’ün eğitime verdiği önem nedir?

Atatürk’e göre; “Türk eğitimi dilde milli, yöntemde milli, araç ve gereçte milli olacaktır. Kemalist eğitimle yetiştirilen gençler bağımsızlığın teminatı olacaklardır. Vatan ve millet çıkarlarını her şeyin üstünde tutan insanlar olarak yetişeceklerdir.”

Atatürk’ün eğitim görüşleri nelerdir?

ATATÜRK’ÜN EĞİTİM HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ: Eğitimde kadın-erkek eşitliği. … Eğitimi yaygınlaştırmak – cehaleti ortadan kaldırmak … Eğitimde uygulamaya önem vermek. … Milli eğitim sistemi bilime dayanmalıdır. … Eğitimde laiklik ilkesi. … Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması … Milli eğitimde disiplin.

Atatürk’ün 4 sözü nedir?

Merhaba Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Atatürk’ün 3 tane özdeyişi nedir?

Sana saldırmanı emretmiyorum, ölmeni emrediyorum. Toprağın efendisi, gerçek üretici olan çiftçidir. Gerçeği söylemekten korkma. Beni görmek, illa yüzümü görmek anlamına gelmez.

Ne demiş Mustafa Kemal?

Fikir Atatürk Beni görmek, mutlaka yüzümü görmek anlamına gelmez. Fikirlerimi, duygularımı anlıyor ve hissediyorsanız, bu yeterlidir. Büyük ölülerin yasını tutmaya gerek yok, kendinizi onların fikirlerine adamalısınız. Manevi miras olarak katı metinler, dogmalar, donmuş ve basmakalıp kurallar bırakmıyorum.

Atatürk öğretmenler için ne dedi?

“Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini siz yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacak…” “Milletleri kurtaranlar sadece öğretmenlerdir. Öğretmensiz ve eğitimcisiz bir millet, henüz millet olma kabiliyetini kazanamamıştır.”24 Kas. 2023

Eskiden öğretmene ne derlerdi?

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi (RTEÜ Sosyal Bilimler Dergisi) 1: 1-10 [201?] ÖZET: Osmanlı eğitim sisteminde öğretmenler; öğretmen, müderris, molla, hoca gibi isimlerle anılırlardı.

Öğretmen kelimesini kim buldu?

Batı dillerinde “insan, insanoğlu” anlamına gelen teach fiiline “-man, men” ekinin eklenmesiyle isim haline geldiği düşünülmektedir. 1930’ların ortalarında saf Türkçe seferberliğiyle, o zamana kadar kullanılan Arapça kökenli “teacher” kelimesi “teacher” kelimesiyle değiştirilmiştir.

Unutmayın ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir ne demek istemiştir?

Öğretmenin, savaş meydanlarında en güçlü düşman ordularına karşı kazandığı zaferlerden ya da bir milleti yok olmaktan kurtararak dünya çapında takdir edilen ününden ziyade, öğretmenlik yönünü anlatmak isteyerek toplumları yücelten bir varlık olduğunu vurguladı.

Öğretmen bir kandile benzer sözü kimin?

“Öğretmen bir kandile benzer; kendini tüketir, başkalarına ışık verir.” M. Kemal Atatürk.

Atatürk’e göre öğretmen kimdir?

Öğretmensiz ve eğitimcisiz bir millet henüz millet denebilecek yeteneğe kavuşmamıştır. Basit bir kitle denir, millet denilemez. “Bir kitlenin millet olabilmesi için mutlaka eğitimcilere ve öğretmenlere ihtiyacı vardır” (7). Atatürk’ün öğretmenlere yüklediği görev ve sorumluluk büyüktür.

Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir kimin sözü?

Okul müdürü Atatürk, “Milletleri kurtaracak olan sadece öğretmenlerdir.” demiş ve bu sözleriyle öğretmenlere duyduğu önemi ve saygıyı en güzel şekilde dile getirmiştir. Atatürk’ün doğumunun 100. yılı olan 1981’de, her yıl 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir