Arapça Ya Latif ne demek?
Latif ismi Arapça kökenlidir ve genellikle hoş ve nazik kişilik özelliklerini ifade etmek için kullanılır. Arapça “lütuf” kelimesinden türemiştir ve Allah’ın 99 isminden biri olarak (Asmaul Hüsna) aynı zamanda “Al-Latif” (Nazik ve Nazik) anlamına gelir.
Latif ne anlama?
Kelimenin kökeni: Latif kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Latif” kelimesinden türemiştir ve “incelikli, hoş, zarif, nüktedan” anlamına gelir.
Latif kelime anlamı nedir?
1. Güldürmek veya eğlendirmek amacıyla söylenen güzel ve nükteli söz veya hikâye, şaka: Hayır, şakayı bir kenara bırakın (Ahmed Midhat Efendi).
Allah’ın Latif ismi ne anlama gelir?
Al-Latif ismi, her şeyin inceliklerini ayrıntılı olarak bilen anlamına gelir. Allah, kullarına umulmadık şekillerde iyilik getirendir. Her şeyin inceliklerini bilir, yüce Allah’ın sonsuz bir bilgeliği vardır. Allah, sonsuz merhametin sahibidir ve kullarına bol miktarda merhamet bahşedendir.
Latif ne demek islam?
Sözlükte, “iyilik ve şefkatle davranmak, iyi davranmak” anlamına gelen lutf kökünden gelen bir sıfat olan latîf kelimesi, “iyilik ve şefkatle davranan, yumuşaklıkla davranan kişi” anlamına gelir. Aynı kelimenin letâfet kökünden türediği düşünülmekte ve “ince ve şeffaf, küçük ve hacimli” anlamında da kullanılmaktadır.
Ya Latif niçin çekilir?
Her kim günde dokuz defa “Ya Latif” ismini zikretmeye devam ederse, bol yiyeceğe sahip olur ve evi bereketlenir. Her işinin yolunda gitmesini ve iyi bir sonla bitmesini isteyen kişiler, “Ya Latif” zikrini 133 defa tekrarlarlar.
Latif ismi Kur’an’da geçiyor mu?
İsmi nur olan Allah’ın bütün sıfatları lâtiftir; hem zatı hem sıfatları maddeden uzaktır. “Allah kullarına karşı lütufkârdır ve dilediğini rızıklandırır.” (Şura, 42/19) âyetinde Latîf, “çok merhametli, kullarına ince ve hissedilmeyecek bir şekilde lütuflarda bulunan” anlamına gelir.
Latif kız ismi mi erkek ismi mi?
“L” ile başlayan isimler: 100’den fazla anlamlı bebek ismiSr. No’L’ harfiyle başlayan erkek isimleriAnlamlar10LatifYumuşak, hoş11LavaniGenç, gençlik, tazelik12Lavekarİstekli. arzu edilir, coşkulu13Değerli, onurlu35 satır daha
Ya Fettah Ya Latif ne demek?
Bize hayırlı kapılar aç. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Bize helal ve bol temiz yiyecek ver ve rızkımızı artır. Sen rızık verenlerin en hayırlısısın.
Ya Latif ne demek Diyanet?
el-Latîf (اللَّطِيفُ): En gizli ve en lâtif şeyleri bilen, mahiyeti duyularla idrak edilemeyen faziletleri ihsan eden, işlerini hayırla yapan. el-Habîr (الْخَبِيرُ): Her şeyi bilen, gizli ve açık olan, dilediğine bildiren.
Latif ve kesif ne demek?
Örnekler dünyası, ince bağlantılar dünyası olarak kabul edilir. Ruh dünyasının üstündeki seviye, basit maddeler dünyasıdır. Örneğin altındaki alan, nesnelerin alanı, yani yoğun bağlantıların alanıdır.
Pek latif ne demek?
Sesli Sözlük – f. Çok genç, çok taze.
Latif anlamı ne demektir?
Dilimize Arapçadan gelen Latif kelimesi “hıtf” kökünden türemiştir. Aynı kökten türeyen Letafet güzellik, Latif ise ince, hoş, zarif anlamına gelir. Allah’ın güzel isimlerinden biri olan El-Latif ismi, her şeyin içini bilen ve salih kullarını doğru yola ileten anlamına gelir.
Latif ismi konulur mu?
Allah’ın isimleri arasında yer alan “Kerîm, Latîf, Raûf, Mümin…” gibi isimler, Allah’tan başka kulları niteleyen ortak isimler olduğundan, Allah’a özgü olmayan bu isimler, çocuk ismi olarak da konulabilir (İbn Abidîn, Reddü’l-muhtâr, 6/417).
Latif cisim nedir?
Terim genellikle “bedenin karşıtı olan, yani insanın ruhsal özünü ve özünü oluşturan, onu insan yapan ve onu diğer tüm varlıklardan ayrı kılan soyut varlık” olarak anlaşılır. Özellikle erken dönem ilahiyat bilginleri arasında ruhu “ince bir beden” olarak tanımlayanlar vardı.
Ya Latif Ya Habir 41 defa okunursa ne olur?
Bu duaları okuyunca Allah’ın izniyle kilitli kapılar açılır. Ya latif 41 defa. 41 defa, biliyorsun. Estağfirullah 25 defa. Erhamer rahim de 3 defa. Umarım kilitli kapı kalmaz, Amin.
Ya Latif ne demek Diyanet?
el-Latîf (اللَّطِيفُ): En gizli ve en lâtif şeyleri bilen, mahiyeti duyularla idrak edilemeyen faziletleri ihsan eden, işlerini hayırla yapan. el-Habîr (الْخَبِيرُ): Her şeyi bilen, gizli ve açık olan, dilediğine bildiren.
Ya Kerim Ya Latif ne demek?
Allah, ancak lütuf ve cömertlik sunarak yaratıklara kendisini sevdirebilir. Bu bakımdan Latif ismi, Vedud ismi adına hareket eden anlamına gelir. “Kerîm” ismi, “Lezzet, iyilik ve bağış bakımından zengin olan” ve “Cömertliği sürekli olan” anlamına gelir. “Karşılığında hiçbir şey beklemeden iyiliklerini bahşeden” demektir.
Ya Fettah Ya Latif ne demek?
Bize hayırlı kapılar aç. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Bize helal ve bol temiz yiyecek ver ve rızkımızı artır. Sen rızık verenlerin en hayırlısısın.