İçeriğe geç

Karara Çıkmış Dosya Iptal Edilir Mi

Karara çıkmış dosya nasıl kapatılır?

Temyiz sürecinde, dava dosyası ilk derece mahkemeleri veya Yargıtay tarafından incelenir ve karara bağlanır. Bu sürecin sonunda verilen karar kesindir. Karara bağlanan bir davanın kapatılmasının tamamlanması için temyizin de tamamlanması gerekir.

E-devlette dosya durumu karara çıkmış ne demek?

Davacı dosyasının durumunu öğrenmek için e-devlet uygulamasına girdiğinde, davanın konusunu oluşturan olay hakkında hâkimin karar verdiğini ve dosya durumunun kesinleştiğini belirterek davayı kapattığını anlamalıdır.

Karara çıkmış dosya itiraz edilir mi?

Taraflardan biri karara olağan yasal süreçle itiraz ederse, karar ancak daha üst bir mahkeme karar verdiğinde kesinleşecektir. Sonuç olarak, karar ancak itiraz mümkün olmadığında kesinleşecektir. Karara itiraz etme süresi değişmekle birlikte genellikle 2 haftadır.

Karara çıktıktan sonra ne olur?

Davanın kesin kararı verildikten sonra istinaf ve temyiz süreci başlar. Davada verilen karara itiraz edilmezse, kararın açıklanması ve tebliği süreci başlatılır. Bazı durumlarda, kesin karara gerek kalmadan, karar verildikten hemen sonra karar infaz edilir.

Mahkeme bitti e-devlete ne zaman düşer?

Hakkımda açılan bir davanın sisteme yansıması kaç gün sürer? Hakkınızda açılan bir davadan haberdar olsanız bile aynı gün içerisinde e-devlet veya UYAP sistemine yüklenmez. Genellikle davanın sisteme yansıması 1 hafta veya en geç 10 gün sürer.

Duruşma olmadan karara çıkmış ne demek?

6100 sayılı HMK’nın 353/1-b-2. fıkrasında: “Duruşmada kusur bulunmamakla birlikte, kanunun olaya uygulanmasında hata vardır ve yeniden yargılamaya gerek yoktur veya kararın gerekçesinde hata varsa, düzeltme yoluyla yeniden duruşma yapılmaksızın konu hakkında karar verilir.” denilmektedir.

Dava dosyası e-devletten ne zaman silinir?

Alacaklı taraf bir yıl boyunca icra dosyası üzerinde herhangi bir işlem yapmazsa, ilgili dosya icra makamı tarafından arşivlenir. Dosyanın arşive kaldırılmasına uygulamada icra dosyasının silinmesi denir.

Gerekçeli karardan sonra karar ne zaman kesinleşir?

Gerekçeli karar taraflara tebliğ edildikten sonra, taraflar veya etkilenenler için iki haftalık itiraz süresi başlar. Taraflar bu süre içinde karara itiraz etmezlerse veya itiraz hakkından feragat başvurusunda bulunmazlarsa, karar kesin ve bağlayıcı hale gelir.

Boşanma sonrası karara çıkmış ne demek?

“Boşanma davasında karar verildi” ifadesi, boşanma davası sırasında mahkemenin boşanmaya ilişkin kesin kararını vermiş olması, ancak bu kararın henüz kesinleşmemiş olması durumunu ifade eder.

Karara itiraz süresi kaç gün?

Ayrıca hüküm bulunmayan hâllerde hâkim veya mahkeme kararına karşı, ilgililerin kararı öğrendikleri tarihten itibaren yedi gün içinde, Kanunun 35 inci maddesine göre kararı veren mercie başvurarak veya zabıt kâtibine beyanda bulunarak ve bu beyan tutanağa geçirilerek itiraz edilebilir.

Karara itiraz edilince ne olur?

İtiraz mercii itirazı inceledikten sonra karar verir. İtiraz mercii itirazı haklı görürse kararı iptal eder ve dosyayı yeniden duruşma için ilk derece ceza mahkemesine gönderir. İtiraz mercii itirazı uygunsuz bulursa itirazı reddeder. İtiraz merciinin kararı kesindir.

Kesinleşmiş karara nasıl itiraz edilir?

CMK. Madde 308/A – Bölge Mahkemesi Ceza Dairelerinin kesin kararlarına karşı, Bölge Mahkemesi Başsavcısı, kendiliğinden veya talep üzerine, kararın verildiği tarihten itibaren otuz gün içinde kararı veren daireye itiraz edebilir. Sanık lehine itiraz için süre şartı aranmaz.

Kesin olarak karar verildi ne demek?

Kesin karar nedir? Artık itiraz edilemeyen karara kesin karar denir. Kanun, çok basit konularda itiraz hakkı sağlamaz. Bu istisnalar dışında, tüm kararların gözden geçirilmesini sağlamak için itirazlar oluşturulmuştur.

E-devlet gerekçeli karar yazıldı ne demek?

Gerekçeli karar yazıldığı ifadesi mahkeme işlemlerinin tamamlandığı anlamına gelir. Mahkeme sonunda yazılan görüşte gerekçe ayrıntılı olarak açıklanır. Bu ifade genellikle mahkemede davası olan kişiler tarafından kullanılır. Bu ifade ayrıca e-devlet konusu hakkında gerekçeli karar yazıldığı için de kullanılır.

İstinaf ne kadar sürer?

Boşanma davalarında temyiz bir yıla kadar sürmektedir. Velayet ve nafaka davalarında temyiz üç aya kadar sürmektedir. İcra mahkemeleri veya sulh hukuk mahkemelerinin kararlarına karşı temyiz 4-5 aya kadar sürmektedir. İş davalarında ise 6-7 ay sürmektedir.

Mahkeme dosyası nasıl kapatılır?

Ceza dosyasının kapatılabilmesi için beraat kararı alınması gerekir. Sanık suçsuz bulunursa beraat kararı verilebilir. Ceza dosyası mahkumiyetin ardından da kapatılabilir. Sanık suçlu bulunursa ve karar kesinleşirse yargılama tamamlanır.

Gerekçeli karardan sonra karar ne zaman kesinleşir?

Gerekçeli karar taraflara tebliğ edildikten sonra, taraflar veya etkilenenler için iki haftalık itiraz süresi başlar. Taraflar bu süre içinde karara itiraz etmezlerse veya itiraz hakkından feragat başvurusunda bulunmazlarsa, karar kesin ve bağlayıcı hale gelir.

Dava dosyası e-devletten ne zaman silinir?

Alacaklı taraf bir yıl boyunca icra dosyası üzerinde herhangi bir işlem yapmazsa, ilgili dosya icra makamı tarafından arşivlenir. Dosyanın arşive kaldırılmasına uygulamada icra dosyasının silinmesi denir.

Boşanma davası karara çıktıktan sonra ne olur?

Hakim boşanma kararını verdikten sonra gerekçeli boşanma kararı yazılır ve taraflara iletilir. Taraflara iletildikten sonraki iki hafta içinde taraflar, varsa itirazlarını temyiz yoluyla sunarlar. Bu temyiz aşamasını başlatır. Ancak, temyiz başvurusu yapılmazsa boşanma kararı kesindir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort