İçeriğe geç

Kimler Ruhsat Alamaz

Kimlere ruhsat verilmez?

Kimlere silah ruhsatı verilmez? – Silahla ilgili suçlardan hüküm giymiş olanlar. – Ruhsatlı silahla suç işleyenler, başkalarını suç işlemeye teşvik edenler, silahı ihmal veya kusurlu bir şekilde muhafaza ederek intihar edenler veya intihar girişiminde bulunanlar.

Ruhsat kimler alabilir?

Silah ruhsatı alması engellenmeyen 21 yaş üstü her Türk vatandaşı, bulundurma amacıyla silah satın alabilir. Bulundurma amacıyla silah ruhsatı almak isteyen herkes, ikamet ettiği ilin valisine başvurmalıdır. Sahiplik ruhsatı iki şekilde verilebilir: evde veya işte.

2024 silah taşıma ruhsatı kimler alabilir?

1.1. Silah ruhsatı almak için genel şartlar: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Sabıkası olan silah ruhsatı alabilir mi?

Silah ruhsatı kimlere verilmez? Silahla suç işleyen ve bu suçtan hüküm giymiş olanlar, nörolojik, ruhsal ve fizyolojik rahatsızlığı olanlar, 21 yaş altı kişiler ve uyuşturucu ve uyarıcı madde kullananlar, mesleki yasağı olanlar ve engelli kişiler silah ruhsatı alamazlar.

Ruhsat herkese verilir mi?

Silah ruhsatı alma konusu yasada açıkça düzenlenmiştir. Şartları karşılayan herkese silah ruhsatı verilir. Aksi takdirde verilmez. Silah ruhsatı türleri 6136 ve 2125 sayılı iki ayrı yasada düzenlenmiştir.

Tabanca ruhsatı kimler alamaz?

Silah ruhsatı almaya engel durumlar: 1- 21 yaşını doldurmamış olanlar, 2- Bedensel (dahiliye, ortopedi, göz, KBB, nöroloji) ve zihinsel engelli olanlar, 3- Silahla işlenen suçlardan hüküm giymiş olanlar, 4- Ruhsatlı silahla suç işleyen veya başkasının ihmali veya kusuru sonucu silahı elinde bulunduran kişiler.

Ruhsat almak için neler gerekli?

Silah taşıma ve bulundurma ruhsatı için gerekli belgeler, valiliğe dilekçe. Silah satın alma başvuru formu. Kimlik fotokopisi. Orijinal kimlik kartı, ikametgah belgesi. Polis sicil belgesi. Sağlık raporu (devlet hastanesinin sağlık departmanından rapor)

Tansiyon hastası silah ruhsatı alabilir mi?

Dahiliye: Vücudunda aşırı tahribata yol açan bir dahili hastalığı bulunan kimsenin silah bulundurması ve taşıması yasaktır.

Ruhsat çıkarmak için ne lazım?

Satın aldığınız araç için ehliyet alabilmeniz için gerekli belgeler şunlardır: Araç sahibinin zorunlu trafik sigortası yaptırdığını gösteren fatura veya ÖTV belgesi.

Silah yakalatma cezası 2024 ne kadar?

Ruhsatlı silah bulundurmanın cezası bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 30 günden 100 güne kadar para cezasıdır.

Hangi meslekler silah taşıma ruhsatı alır?

Mesleki taşıma ruhsatlarıAkaryakıt bayileri… Toprak sahipleri. … Arıcılar. … Atış poligonu sahipleri. … Avukatlar. … 4389 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamındaki bankaların, bölge müdürlerinin ve şube müdürlerinin genel müdürleri ve yardımcıları… Cirosu silah ruhsatı almaya yeterli olan gerçek ve tüzel kişiler. Daha fazla makale…

Can güvenliği silah taşıma ruhsatı kimlere verilir?

c) 11.09.2019 tarihli ve 4959 sayılı Toplumsal Uyum Kanunu uyarınca teslim olanlar veya güvenlik güçlerine yardımcı olmak üzere koruma altına alınanlar, d) Güvenlik görevlisi ve emekli güvenlik görevlisi olanlar, talep etmeleri halinde silah taşıma ruhsatı alabilirler.

Psikiyatri geçmişi olan silah alabilir mi?

İlgili yönetmeliğe göre, silah sahibi olmak isteyenlerin “akıl hastası olmaması, zihinsel veya nörolojik rahatsızlıkları olmaması” gerekiyor.

Adli sicil kaydı silah ruhsatına engel mi?

Sabıka Kaydı (Adliyeden, özel olarak silah ruhsatı için başvurulduğu belirtilerek alınır. Sabıka kaydı olması durumunda, “tamamlama notu” bulunan onaylı mahkeme kararı sunulur.) (Silah başka bir kişiden devredilecekse, alıcı ve devreden ayrı ayrı başvuru yapar.)

Mahkemesi olan silah ruhsatı alabilir mi?

Aşağıda açıklandığı üzere, ilgili mevzuatta sayılan eylemlerden dolayı işlemleri devam eden kişilere ait silah ruhsatı düzenlenmesi ve yenilenmesi işlemleri yetkili birimlerce yapılmayacak ve süreç tamamlanıncaya kadar silah alıkonulacak.

Her işyeri ruhsat almak zorunda mı?

Şirketlerin faaliyet gösterebilmeleri için ilgili birimlere başvurarak ruhsat almaları gerekmektedir. İşyeri ruhsatı olmadan açılıp faaliyet gösteren şirketler hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Belediye ruhsat vermezse ne olur?

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Yönetmeliğinde belirtilen hususların tamamlanmasına ve hükümlere uyulmasına rağmen belediye tarafından ruhsat verilmemesi halinde, bu işleme karşı süresi içerisinde İdare Mahkemesinde dava açılır.

Ruhsat almak için neler gerekli?

Silah taşıma ve bulundurma ruhsatı için gerekli belgeler, valiliğe dilekçe. Silah satın alma başvuru formu. Kimlik fotokopisi. Orijinal kimlik kartı, ikametgah belgesi. Polis sicil belgesi. Sağlık raporu (devlet hastanesinin sağlık departmanından rapor)

Ruhsat paylaşmak sakıncalı mı?

Ehliyet bilgilerinizi sosyal medyada veya diğer kamusal platformlarda paylaşmayın. Ehliyetinizin fotokopisini göndermeniz gerekiyorsa, bunu yalnızca güvendiğiniz kişilere veya kurumlara gönderin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir